Новини

ТОП-15 «важливих дрібничок» у виборі програмного забезпечення для КНП

Сьогодні ринок програмного забезпечення вирує різноманіттям програмного забезпечення, яке пропонують установам для автоматизації бухгалтерського обліку та фінансової звітності. Щоб допомогти розібратися в питанні вибору програми для бухгалтерії, ми запитали наших клієнтів, які переваги вони встигли помітити у функціоналі «Дебет Плюс» порівняно з іншими програмами автоматизації бухгалтерського обліку. Перелік вийшов набагато більший, аніж ми очікували, й увібрав у себе не тільки нюанси функціоналу, а й переваги співпраці з нами.

Наведемо основні критерії вибору на користь програми «Дебет Плюс».

  1. Навчання роботі з програмою та інструкції користувача. Проводиться повноцінне навчання, з усіх поточних питань можна звернутися на лінію підтримки.
  2. Доопрацювання функціоналу. Обіцянки деяких компаній доробити безкоштовно і все, що проситиме клієнт, часто приводять у зовсім протилежну сторону. Тобто, придбавши програму можна розраховувати на розробку нового функціоналу під себе, але на це варто закласти додаткові кошти.
  3. Внесення залишків до програми. Залишки можна вносити вручну чи можна скористатися альтернативними способами — шаблони для імпорту і консультації по їхньому заповненню, імпорт безпосередньо консультантом, а не користувачем.
  4. Детальний поглиблений облік медикаментів. Накази МОЗ, виробники, постачальники, дозування, кількості в упаковці, потреба на рік і т.д. — наявність усього цього переліку гарантує формування специфічних друкованих форм для КНП (Звіт про надходження, використання та залишок лікарських засобів та медичних виробів, Акт на списання лікарських засобів, отриманих як централізоване постачання, Інформація про використання матеріальних цінностей, отриманих як централізоване постачання та ін.).
  5. Надходження за різними субрахунками та джерелами фінансування. Нерідко виникає потреба прибуткувати однією накладною надходження на різні субрахунки/статті та за різними джерелами фінансування. Така можливість передбачена у програмі «Дебет Плюс».
  6. Списання на різні витратні рахунки одним документом. При списанні витратний рахунок можна зазначити для кожної позиції окремого або автоматично визначати його із джерела фінансування.
  7. Різні методи нарахування амортизації ОЗ, відомість із нарахування амортизації ОЗ, часткова ліквідація ОЗ. Ніби звичайні й зрозумілі речі, але не кожна програма дозволяє все це зробити й отримати бажаний результат.
  8. Зведена податкова накладна.
  9. Компенсуючі зобов’язання з автоматичним формування первісної вартості ТМЦ.
  10. Преміювання медичного персоналу по категоріях працівників.
  11. Штатний розпис і тарифікація. Тарифікація — це не просто окремий документ, а має безпосередній зв'язок зі заробітною платою.
  12. Закриття рахунків. Автоматичне закриття витратних рахунків із можливістю налаштувань під облікову політику конкретної установи.
  13. Фінансовий план.
  14. Звіт за формою 1 НС.
  15. Облік продуктів харчування.

Такого роду програми обов’язково повинні мати сертифікат, який видається після державної експертизи, що проводиться з метою перевірки коректності реалізації функціональних послуг захисту конфіденційності, цілісності, доступності та спостережності інформації. Згідно з вимогами програмний продукт повинен забезпечувати повний функціональний профіль захисту інформації.

Програмний комплекс «Дебет Плюс» отримав експертний висновок за № 1231 від 1 квітня 2021 року, який підтверджує відповідність програми вимогам технічного захисту інформації згідно з затвердженим спільним наказом Адміністрації Держспецзв’язку та Держспоживстандарту України від 25.04.2007 р. № 75/91 та не підпадає під санкційні заборони (Указ Президента України № 133/2017 від 15 травня 2017 року вводить у дію рішення Ради Національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» та оновлено Указом Президента України від 21 червня 2018 року № 176/2018 «Про застосування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» 21 червня 2018 року ).

 

«Дебет Плюс» — це програмний продукт,
розроблений в Україні і для України.

Більш детально про систему автоматизації комплексного обліку «Дебет Плюс» можна дізнатися у розділі «Галузі» або сконтактувати зі спеціалістами та отримати розгорнуту відповідь на всі питання щодо придбання, впровадження та підтримки програми.